Scapino Ballet Rotterdam, Cathedral 17-12

DANS DANS DANS!

dE BESTE DANS IN DECEMBER

Theater aan het Vrijthof biedt een podium voor het beste wat de Nederlandse dans te bieden heeft. Van de grootste gezelschappen tot jonge, talentvolle makers. In december vieren we de Nederlandse dans met de beste, grootste, meest talentvolle, spannendste en verrassende dans van eigen bodem. 

Zaterdag 7 december | NDT 2 | Sierra Oscar Foxtrot Tango
Sierra Oscar Foxtrot Tango brengt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 uit. Medhi Walerski (danste zelf meer dan tien jaar bij NDT) creëert een nieuw werk voor NDT 2. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het wereldwijd veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van associate choreographer Marco Goecke. Daarnaast keert Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar terug naar het NDT-podium. Het duo werkt met NDT 2 aan een vernieuwde versie van dit mysterieuze werk. En Franse choreograaf Yoann Bourgeois brengt met Little song een nieuw werk waarin onmerkbaar genavigeerd wordt tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek. 

SARA NDT 2 Little song NDT 2

Vrijdag 13 december | Korzo | Dansclick 21
Maak kennis met de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019: Sarada Sarita en Christian Yav & Sedrig Verwoert.
Sarada Sarita is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue. In Q4: Quantified roept zij op tot gelijkwaardigheid en het overstijgen van hokjesdenken. Christian Yav & Sedrig Verwoert zijn als dansers aan elkaar gewaagd in het door hen zelf gecreëerde They/Them. In dit autobiografische duet over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie mixen ze bewegingen uit allerlei stijlen tot een zwarte paringsdans met koninklijke allure. Na afloop nodigen de makers het publiek uit om na te praten onder het genot van een drankje.

Dinsdag 17 december | Scapino Ballet Rotterdam | Cathedral
Met de spirituele muziek van Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, roept Cathedral vragen op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Choreograaf Marcos Morau plaatst de dansers in een imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoriet op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.

Scapino Ballet Rotterdam - Cathedral Scapino Ballet Rotterdam Cathedral


Zaterdag 21 december | Connor Schumacher | Funny Soft Happy & The Opposite
We sluiten deze dansmaand af met de winnaar van de Prijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. In de nieuwste voorstelling van prijswinnaar Connor Schumahcer, Funny Soft Happy & The Opposite, wordt uw ultieme fantasie werkelijkheid: het leven als een jazzmusicaldanservaring. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee u uithoudingsvermogen opbouwt voor het leven.  Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-outvideo’s uit de jaren ’80, bieden de dansers u een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. Sluit u aan: voel u vrij om uw haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen.