22.01.20120 SOLAS_LeineRoebana (c) YANI (5).png

DANS DANS DANS!

dE BESTE DANS IN JANUARI

Theater aan het Vrijthof biedt een podium voor het beste wat de Nederlandse dans te bieden heeft. Van de grootste gezelschappen tot jonge, talentvolle makers. In januari zijn er drie bijzondere dansvoorstellingen te zien. We hopen u in 2020 te mogen
verwelkomen en te verrassen met de beste dans van Nederlandse bodem.

Vrijdag 10 januari | Conny Janssen Danst | KIEM
Gouden Zwaan winnares Conny Janssen omhelst met deze voorstelling de vitaliteit van het leven. Naast een avontuurlijk en internationaal dansersensemble zal de bijzondere live muziek ervoor zorgen dat u met hernieuwde energie de zaal verlaat. Lees meer.

Conny Janssen Danst - KIEM Conny Janssen Danst - KIEM


Woensdag 22 januari | LeineRoebana | SOLAS
SOLAS biedt weerbarstige schoonheid, die u bekijkt met uw oren en beluistert met uw ogen.
“Het is een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft, zoals mezzosopraan Talitha van der Spek bezingt in het ontroerende openingslied. ” ***** De Volkskrant. Lees meer.

LeineRoebana - SOLAS

Vrijdag 31 januari | Ivgi & Greben | De Voorlopers
Het toonaangevende choreografenduo Ivgi & Greben creëren met hun krachtige danstaal een poëtisch en tegelijkertijd confronterend werk dat u niet onberoerd zal laten. In het huidige tijdperk waarin negativisme vaak overheerst stelt De Voorlopers de positieve en bevrijdende kracht van idealen voorop. Lees meer.