28.01.2020 Hadewych Minis - Hadewych Doet De Dames Theater aan het Vrijthof

Hadewych minis debuteert in 2020 in de grote zaal

 

Na haar succesvolle one-womanshow ‘Minis Plus’ afgelopen seizoen, keert Hadewych Minis, samen met het Matangi Quartet, in 2020 terug in onze grote zaal met haar gloednieuwe voorstelling ‘Hadewych Doet De Dames’. 

Waar Hadewych afgelopen seizoen maar liefst drie keer de AINSI Theaterzaal uitverkocht, debuteert zij dit jaar in onze grote zaal (de Papyruszaal) met haar nieuwe voorstelling. Volgend op de landelijke première in De Kleine Komedie op 21 januari, keert zij terug naar haar roots: Maastricht. Op 28 januari doet zij – samen met het Matangi Quartet plús een bassist en een drummer -  Theater aan het Vrijthof aan als eerste Limburgse theater na de première. 

Hadewych Doet De Dames staat in het teken van 75 jaar Nederlandse zangeressen. In totaal zijn 250 zangeressen goed voor een stapel van 12.500 liedjes! Maak daaruit maar eens een selectie van 20 nummers uit… Hadewych Minis ging deze uitdaging aan. Duizenden nummers beluisteren, begrijpen, bewonderen en uiteindelijk selecteren. “Het was een kill your darlings-exercitie. Maar het is gelukt”, constateert ze tevreden, „uiteindelijk heb ik twintig liedjes geselecteerd en zing ik ook nog een eigen nummer: Ego.”
 

‘Hadewych zingt, lacht, huilt en danst’ aldus De Limburger.


Wat wij al kunnen verklappen? Eén van deze nummers is de vertolking van Beppie Kraft haar ‘Iech Bin Zoe Verleef’. Dé Beppie klassieker, in Theater aan het Vrijthof, door Hadewych Minis… Het belooft een memorabele avond te worden.

Dinsdag 28 januari 2020 | 20:00 uur | Papyruszaal