ckcxj3nga003tphahu55idr6t-avond-van-de-nederlandse-dans-sjoerd-derine.max.jpg

Nominaties Prijzen Nederlandse Dansdagen 2020 bekend

#dansmetmij  |  1 - 8 oktober 2020

De Nederlandse Dansdagen nodigde afgelopen maanden professionals uit het dansveld en dansliefhebbers uit het hele land uit om veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor hun stimuleringsprijzen voor te dragen. Met de prijs kunnen de winnaars een nieuw werk initiëren en ontwikkelen, dat volgend jaar tijdens het festival in
première gaat.

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020: Gil Gomes Leal, Roshanak Morrowatian en Cherish Menzo.

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020: Nastaran Razawi Khorasani, Anne-Beth Schuurmans en Ryan Djojokarso.

De prijzen worden uitgereikt tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, van 1 t/m 8
oktober 2020, online via www.nederlandsedansdagen.nl (datum en tijd van uitreiking volgen).

Begin september, voorafgaande aan de speciale online editie van Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren alle genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan de commissies. Na de dialoog met de makers over hun artistieke plannen en cultureel ondernemerschap, zullen de commissies van beide prijzen de winnaars kiezen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de aankomende, online editie van het festival van 1 t/m 8 oktober (datum en tijd van uitreiking volgen). De prijzen worden geïnvesteerd in nog te creëren werken, die in 2021 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaan.

De nieuwe voorstelling van Cecilia Moisio en Connor Schumacher, prijswinnaars uit 2019, zullen in de vorm van een virtuele residentie hun première beleven tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal. 

Meer informatie? Bekijk het volledige persbericht hier.

Meer informatie over de aankomende, speciale online editie van het festival vindt u hier.

NDD2020_still voor homepage_1920x1080px_01.pngFestival de Nederlandse Dansdagen Digitaal
1 - 8 oktober 2020 – online via www.nederlandsedansdagen.nl
Bekijk het gehele programma online vanaf 1 september en meld je aan!