TMDO_Beeld_zonder_CTA_1080x1920px.jpg

THEATER.
Mooier dan ooit.

Het was altijd al mooi. Die rode loper. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. Het licht, het kolkende applaus. De feestvreugde bij een festival. Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we het gemist! En wat waren we blij het vorige week weer even te mogen ervaren in ons theater. Het maakte het nog maar eens duidelijk: als we jullie straks weer allemaal mogen ontvangen, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit!

We weten niet wanneer, maar we weten dat het komt. Daarom telt Theater aan het Vrijthof, samen met 750 instanties alvast af. Ondertussen zitten we in de podiumsector niet stil. De programmering voor volgend seizoen wordt geboekt, er worden audities gehouden en er wordt volop gerepeteerd. Op de website en social kanalen van ‘Theater. Mooier dan ooit.’ kun je alvast een kijkje nemen. Daarnaast zijn er bijzondere prijzen te winnen. Zo wordt zelfs de voorpret voor je volgende (live) theateravond mooier dan ooit!

‘Iedereen staat te trappelen om weer te beginnen. Die vreugde willen we met het publiek delen. Samen tellen we af naar dat ene moment, waarop we zullen zeggen: Theater ….Mooier dan ooit!’

Albert Verlinde

Grootste Nederlandse concert- en theatercampagne ooit 
‘Mooier dan ooit’ is de grootste cultuur- en entertainmentcampagne die Nederland ooit heeft gekend. Samen met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en jullie, het publiek, willen we op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. In samenwerking met diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel theaters en makers is deze campagne tot stand gekomen. De campagne, gefinancierd door de overheid, Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij, is breed gedragen. Meer dan 300 organisaties uit de hele cultuur-, en entertainmentsector werken mee. Het is nog nooit in Nederland vertoond dat zoveel organisaties gesubsidieerd en niet gesubsidieerd de handen ineen hebben geslagen. 

Vooruitkijken naar het moment waarop we weer mogen
‘De Covid-19 pandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland,’ aldus Albert Verlinde. ‘Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als museum, als gezelschap, acteur, crew- of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. We willen heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat theaterbezoek onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Na een lange tijd waarin er weinig tot niets kon, gaat het licht weer aan. We mogen weer! En wat hebben we het gemist. Dat specifieke gevoel, die magische momenten. Die worden, na deze lange, vreemde tijd, ongetwijfeld... mooier dan ooit!’