Theater ah Vrijthof 3435.jpg

Maatregelen rondom Coronavirus: voorstellingen tot 1 juni geannuleerd


Samen even anders!

Beste abonnementhouder, vriend, theaterbezoeker, 

We hopen dat het goed met u gaat in deze moeilijke tijden. Ongetwijfeld heeft u vernomen dat alle evenementen, bijeenkomsten en voorstellingen tot 1 juni niet door zullen gaan. Deze landelijke maatregel rondom het Coronavirus is nodig om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen veilig en gezond blijven. Want onze gezondheid gaat boven alles.

Met pijn in ons hart zijn wij als theater genoodzaakt om de voorstellingen tot en met 1 juni 2020 te annuleren. Dit betekent dat zo’n 130 voorstellingen niet door kunnen gaan in Theater aan het Vrijthof. 

Wat betekent dit voor u? 
Heeft u kaarten voor één of meer van de geannuleerde voorstellingen, dan brengen wij u in de loop van de komende maanden per mail op de hoogte van hoe het theater omgaat met deze situatie, over eventuele verplaatsingen of mogelijke restitutie. Het theater volgt daarin de landelijke richtlijnen van de brancheorganisatie VSCD. We vragen daarvoor uw begrip en geduld. Ook voor de theaters in Nederland, alle gezelschappen en artiesten is dit een ongekende situatie. Omdat het over zoveel voorstellingen en verkochte tickets gaat, verzoeken wij u geen contact op te nemen met onze UITbalie en erop te vertrouwen dat wij u persoonlijk berichten.

Wat betekent dit voor het theaterlandschap en alle theatermakers en gezelschappen?
Niet alleen voor de theaters, maar ook voor al onze (huis)gezelschappen, artiesten en theatermakers heeft deze maatregel grote gevolgen. U moet weten dat het hart van al deze makers sneller gaat kloppen bij het maken van plannen, het schrijven, repeteren, ontwerpen, op tournee gaan, spelen en u na de voorstelling te ontmoeten in de foyer van het theater. Al deze processen zijn nu niet mogelijk. De cultuursector en het theater gaan zoeken naar oplossingen, maar daar hebben wij ú bij nodig. Uw vertrouwen, in al onze gezelschappen en in ons theater. 

De komende tijd gaan wij bekijken welke gevolgen deze crisis heeft voor het huidige en het nieuwe seizoen 2020-2021. Wij rekenen op uw vertrouwen en hopen u in juni of in september opnieuw te begroeten in Theater aan het Vrijthof. Maar voor het zover is, zullen wij u op de hoogte houden over de geannuleerde voorstellingen, verdere ontwikkelingen en over wanneer en op welke manier het nieuwe seizoen wordt aangekondigd. Laten we een stip op de horizon zetten, vooruitkijken en ons verheugen op het eerste applaus dat weer gaat klinken in ons theater.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Namens al onze partners en gezelschappen en alle medewerkers van Theater aan het Vrijthof

Jean Boelen 
Directeur, Theater aan het Vrijthof