Spektakelmusical ‘Dagboek van een Herderhond’ exclusief in Maastricht

Spektakelmusical ‘Dagboek van een Herdershond’ exclusief in Maastricht

 

Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht in 'Dagboek van een Herdershond' 

Albert Verlinde Producties en ons eigen huisgezelschap Toneelgroep Maastricht presenteren in mei 2022 de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt volgend voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt! 

Grootschalige musical in MECC Maastricht
‘Al een paar jaar heb ik het idee om van Dagboek van een Herdershond een musical te maken,’ zegt Albert Verlinde. ‘Een geweldige televisieserie uit de jaren zeventig. En het is een verhaal waar veel mensen prachtige herinneringen aan hebben.’ Het idee kreeg meer vorm vanaf het moment dat Albert Servé Hermans ontmoette. De regisseur en artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht bleek ook al enige tijd hetzelfde plan te hebben. ‘Dit verhaal moet groots gebracht worden anders komt het Rijke Roomse leven, het dorpsgevoel en de opkomst van de mijnen niet goed voor het voetlicht op het podium,’ zegt regisseur Servé Hermans. ‘In de gesprekken met Albert kwamen we al snel tot de conclusie dat Dagboek van een Herdershond alleen maar gebracht kan worden als grootschalige musical met veel muziek in MECC Maastricht. Als je beide dezelfde droom hebt, moet je het doen.’

Het verhaal
Het verhaal van Dagboek van een Herdershond gaat over de jonge en naïeve kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in een Limburgse gemeente wordt geplaatst. Geleen, een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Tegen de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige kapelaan Odekerke probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Hij weet zich gesteund door zijn Engelenbewaarder en goede vriend Lumens. Wie de rollen gaan vertolken, is nog niet bekend. Dagboek van een Herdershond was van 1978 tot 1980 als televisieserie te zien op de KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als Erik Odekerke. Andere rollen werden gespeeld door onder anderen Ko van Dijk en Renée Soutendijk. De serie werd een daverend succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Albert en Servé verwachten dat er ook mensen buiten Limburg naar de musical komen kijken. ‘Het verhaal gaat over universele thema’s zoals liefde, worsteling met het geloof en over het individu. Limburg en de mijnen is slechts het decor van dit verhaal,’ laat Servé Hermans weten.

Start kaartverkoop
De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond zal vanaf mei tot en met juli 2022 exclusief in het MECC Maastricht te zien zijn. Donderdag 27 mei start de kaartverkoop. 

dagboekvaneenherdershond.nl