Zwaanwinnaar Arno Schuitemaker draait warm in Theater aan het Vrijthof

Zwaanwinnaar Arno Schuitemaker

DRAAIT WARM IN THEATER AAN HET VRIJTHOF

Op 3 en 4 juli maakt het podium van onze Papyruszaal plaats voor een viertal exclusieve try-outs van de nieuwe voorstelling van Arno Schuitmaker. In O S C A R bevinden publiek en performers zich samen op het toneel in een fysieke reis van ruimte naar ruimte. Theater aan het Vrijthof is trots en verheugd dat het weer een plek kan bieden voor makers in hun creatieproces. 

Arno Schuitemaker was in 2019 voor het laatst te zien bij ons in Maastricht. Tijdens de Nederlandse Dansdagen ontving zijn vorige voorstelling The Way You Sound Tonight de prestigieuze Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Een hypnotiserende voorstelling waarbij het publiek op het podium plaatsnam. Ook bij O S C A R ondergaat het publiek weer een bijzondere en intieme beleving. Maximaal 25 personen verplaatsen zich –volledig coronaproof- langs drie segmenten op het toneel waarin elk een solo plaatsvindt.

O S C A R: een solo voor 3. 3 solo’s in 1. 
Ik zou het kunnen zijn, iemand en iedereen


Voorstellingen van Arno Schuitemaker moet je ervaren, beleven, ondergaan. Het maakt hem een van de intrigerende podiumkunstenaars van de nieuwe generatie in Nederland. Zijn interdisciplinaire werk beweegt zich door het versmelten van non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen buiten de gebaande paden van dans. Met fragmenten uit zijn dagboek als bron transformeren zijn voorstellingen tot belichaamde bespiegelingen op het leven die de diepere lagen van het bestaan raken.

O S C A R gaat in première tijdens Julidans in Amsterdam op 15 juli 2021. 

De pers over werk van Arno Schuitemaker

  'Als een stroomstoot, zo voelen voorstellingen van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.'
VPRO 

'Voor het gemak wordt zijn werk geschaard onder dans. Maar zijn voorstellingen zijn meer dan dat, want de theatermaker zet álles in beweging: lichamen, licht, geluid en uiteindelijk ook de manier hoe we ruimte en tijd ervaren.'
Trouw