A Seat at the Table

Saman Amini | Black Sheep can Fly

A Seat at the Table

Saman Amini | Black Sheep can Fly

A Seat at the Table is een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen van de makers met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is nooit (volledig) kan wortelen. A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken.

Een ontroerend, humoristisch en kritisch verhaal over hedendaags racisme en uitsluiting

wo 16 mrt 2022
AINSI:
AINSI Theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 20
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

 

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

 

‘Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.’  

de Volkskrant ★★★★

A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren’.  ‘Er wordt uitstekend geacteerd en met veel humor en zelfrelativering gespeeld. De verhalen zijn confronterend en uitermate effectief.’

NRC ★★★★★
 

Concept

Saman Amini, Nima Mohagegh
Tekst

Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf 
Regie en muziek

Saman Amini 
Spel

Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx

fotografie
Studio Zakmes