A Seat at the Table

Saman Amini | Black Sheep can Fly

A Seat at the Table

Saman Amini | Black Sheep can Fly

In verband met een aantal coronabesmettingen bij de cast, gaat deze voorstelling helaas niet door! Bezoekers worden vandaag ze snel mogelijk op de hoogte gebracht!

 

In 2019 beleefde A Seat at the Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. Het stuk werd door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot één van de tien beste producties van dat jaar, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en bekroond met de Toneelschrijfprijs. Nu is de voorstelling wegens succes terug in het theater.

A Seat at the Table is een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen van de makers met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is nooit (volledig) kan wortelen. 

Een ontroerend, humoristisch en kritisch verhaal over hedendaags racisme en uitsluiting


Na afloop van de voorstelling gaat theatermaker en performer Saman Amini in gesprek met het publiek over hun persoonlijke ervaringen op het gebied van racisme. Dit heeft tot doel het bewustzijn over onbewust racisme te vergroten, het effect van dit racisme voelbaar te maken en de noodzaak tot verandering te onderstrepen. Want zonder verandering zal ook een volgende ‘niet-witte’ generatie niet kunnen wortelen in Nederland.

Saman Amini maakte A Seat at the Table en speelt zelf ook een rol in de voorstelling. Hij is bekend van het succesvolle Nobody Home (2014/2015) en Jihad (2015/2016). De film Sacred Defense (2014), waarin hij de hoofdrol speelt, werd in Los Angeles gekroond tot beste studentenfilm ter wereld.

wo 16 mrt 2022
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 20
Toneel / Theater

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

Inclusief nagesprek op het podium

T

 

Winnaar beste Nederlandstalige Theatertekst 2019
Nominatie BNG bankprijs 2019
Top vijf 'beste grote zaal productie' Theaterfestival 2019

------------------------

‘Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.’  

de Volkskrant ★★★★

A Seat at the Table geeft de toeschouwer, die veelal wit is, een boel om nog lang over na te denken. De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren’.  ‘Er wordt uitstekend geacteerd en met veel humor en zelfrelativering gespeeld. De verhalen zijn confronterend en uitermate effectief.’

NRC ★★★★★

Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table

Concept

Saman Amini, Nima Mohagegh
Tekst

Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf 
Regie en muziek

Saman Amini 
Spel

Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx

fotografie
Studio Zakmes

Bas de Brouwer