Vlogel 6+

Muziektheater Boven Water

27.03.2022 Vlogel 6+ Muziektheater Boven Water

Vlogel vertelt over de zevenjarige Noeka en haar doodzieke papa. Samen in het grote bed hebben ze samen gesprekken over nieuwe bergschoenen, de kijkdoos en waar je blijft als je voor altijd weg bent. Soms ligt Noeka daar wakker van en hoopt ze op mooie dromen.

Ze droomt dan dat ze aan de binnenkant van haarzelf, het laddertje van haar eigen ribben neemt. Rib voor rib daalt ze af. Ze voelt warme van beneden en kijkt omlaag. Dat moet haar buik zijn. Zacht verlicht, alsof er lampionnen branden. Op de bodem ligt een dik pak kleurige veren. Blijkt de ontwapende Vlogel daar, in Noeka’s buik, zijn nest te hebben. Vlogel biedt troost en durf. Noeka bezoekt hem geregeld in haar verenbuik. Maar we zien ze ook samen buitelen door de lucht. Op zoek naar een plek waar Noeka papa zou kunnen ontmoeten als hij er niet meer is.

 

Vlogel is een verhaal over vasthouden en loslaten en over het belang van die ijzersterke, fragiele verbeelding.


In coproductie met Theater aan het Vrijthof

zo 27 mrt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
16:00 - 16:45
Prijs € 12
Kinderen € 8
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première
F


 

Tekst
Alice Zwolschen

Muziek
René Veen

Vormgeving
Sanne Puijk

Regie
Nynke van den Bergh

Cast
Sopraan: Bibi Ortjens, Tenor: Erik Slik, Bariton: Jokke Martens

Ensemble
Klarinet, harp, viool, cello

fotografie
Sanne Puijk