De Panter

Dunja Jocic

De Panter

Dunja Jocic

De Servisch/Nederlandse choreografe Dunja Jocic kreeg in 2018 de prijs voor aanstormend talent tijdens de Nederlandse Dansdagen. Haar nieuwste choreografie De Panter is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van de Duitse poëet Rilke. 

Ramsey Nasr vertelt het verhaal van een ambitieuze zakenman die een appartement betrekt in een hypermoderne woontoren. De man is volledig in de greep van de technologie, die hem heeft gemanipuleerd en van zichzelf vervreemd. Leeft hij nog wel echt? Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan de vervreemding en de suspense die hij voelt. Hij doet een wanhopige laatste poging om het leven terug te vinden. Maar dan ontstaat een confrontatie waardoor de situatie in het appartement volledig uit de hand loopt. Onmerkbaar vervreemdt hij van zichzelf en voelt zich als een gekooide panter in zijn eigen huis.

vr 15 apr 2022
AINSI:
AINSI Theaterzaal
20:30
Prijs € 17,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

 

Een nieuwe aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ van Dunja Jocic over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving.

Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter

Choreografie
Dunja Jocic
Dans
Simon Bus, Kalin Morrow, Lukas Karvelis 
Voice-over
Ramsey Nasr, Sara Wiktorowicz

Foto

Marinus Groothof