De Panter

Dunja Jocic

De Panter

Dunja Jocic

De Panter is een nieuwe aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ van Dunja Jocic over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van de Duitse poëet Rilke. 

De Panter
Ramsey Nasr vertelt het verhaal van een man die verstrikt raakt in een mysterieus, hypermodern appartement. De woning is als een nieuw lichaam voor hem waar hij langzaamaan de grip op verliest. Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan een steeds groter wordende dreiging. Onmerkbaar vervreemdt hij van zichzelf en voelt zich als een gekooide panter in zijn eigen huis.

Dunja Jocic
In haar hallucinerende, filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillige danstaal confronteert choreograaf en filmmaker Dunja Jocic ons met de absurditeit van ons bestaan. Jocic presenteert haar werk wereldwijd op dans- en filmfestivals en werkte samen met een keur aan diverse kunstenaars zoals Guy & Roni, Yannis Kyriakides, Marinus Groothof, Klaas de Vries, Tomoko Mukaiyama en Barbi Markovic. Zij ontving o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de ‘Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie), haar film ‘Bird’ won de Cinedans Audience Award.
 

vr 15 apr 2022
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:30
Prijs € 17,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

‘Jocic varieert mooi met bewegingskwaliteiten en sferen.’
- NRC

 ‘Sterk invoelbaar is wel het sinistere De Panter van Dunja Jocic. In Simon Bus heeft ze een ideale vertolker gevonden van een man die, naar later blijkt, slechts een simulatie van een appartement heeft gekocht, in plaats van een veilig thuis. Dat vervreemdende gegeven werkt ze mooi uit in een trio met, naast de knap achterdochtig dansende Bus, twee infiltrerende dansers.’
- De Volkskrant

‘De verhaallijn is belangrijk in De Panter. Jocic geeft met teksten van Barbi Markovic richting aan het stuk. Het appartement is als een virtueel lichaam dat de jongen die er woont volledig opslokt. Alsof hij geüpload is in een andere entiteit, bijna als in het lichaam van iemand anders.’
- Theaterkrant

Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter Dunja Jocic Panter

Choreografie
Dunja Jocic
Dans
Simon Bus, Kalin Morrow, Lukas Karvelis 
Voice-over
Ramsey Nasr, Sara Wiktorowicz

Foto

Marinus Groothof