BELG: Tegen wil en drank

Bas Birker

BELG: Tegen wil en drank

Bas Birker

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. Hij besloot om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem én een carrière tot gevolg. Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en Belgische kunstschilders, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter. BELG is een hommage aan Nederlands geregel en Belgisch ‘gefoefel’. Volgens zijn paspoort is Bas een Belg. Tegen wil en drank.

Een hommage aan Nederlands geregel en Belgisch 'gefoefel'

wo 18 mei 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 16
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 20 januari 2022 naar 18 mei 2022

C

 

‘Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-up comedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.’

De Standaard


‘Grappig, scherp en slim. De grappen gaan vaak over ons, Vlamingen, en wat we dan zouden zijn. (…) Birker zoekt met een sardonische grijns onze échte kleine kantjes op en rijt hier en daar met plezier een collectieve wonde open.’

Focus Knack

 

‘Met oog voor detail fileert hij alles wat er rond hem gebeurt. Topklasse.’

Gazet van Antwerpen

Foto

Studio Edelweiss