De mens en ik

Tim Fransen

De mens en ik

Tim Fransen

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom.

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma: De mens en ik. 

ma 9 mei 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:20
Sterrang € 25
Rang 1 € 20
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C

'De mens en ik is een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid.'

★★★★ Trouw

'Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het interllectuele te verbinden.'

★★★★ Telegraaf

'Tim Fransen balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid.'

★★★★★ Volkskrant

Tim Fransen - De mens en ik Tim Fransen - De mens en ik Tim Fransen - De mens en ik Tim Fransen - De mens en ik

regie

Daniël Samkalden

FOTOgrafie

Corne van der Stelt

Nick Chesnaye