NDT 1

NDT 1

Nederlands Dans Theater (NDT) is een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld en Theater aan het Vrijthof is trots dat ze al jarenlang deel uitmaken van het dansprogramma.

In seizoen 2021-2022 ontvangen we zowel NDT 1 als NDT 2. Wat het exacte programma wordt en welke choreografen hun bijdrage zullen leveren wordt later bekend, maar een avond NDT staat garant voor een avond genieten van topkwaliteit en geïnspireerd raken van betoverende dans.

Nederlands Dans Theater 1
Het eerste gezelschap NDT 1 bestaat uit 28 fenomenale dansers uit alle windstreken, in de leeftijd van 23 tot 40 jaar. De dansers zijn wereldberoemd om hun theatraliteit, verbluffende techniek en ongeëvenaarde expressie. Ieder seizoen staat dit gezelschap garant voor vier Nederlandse programma’s naast talloze grote tours door Azië, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika of Australië.

‘The performers of Nederlands Dans Theater fuse exacting execution and creative ambition to create grotesque, haunting, and sublime images’ klonk de openingszin van Broadway World’s recensie in maart 2020, een dag na de eerste voorstelling van NDT 1 in New York City Center.
 

za 21 mei 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

ZIE OOK:
NDT.NL

fotografie

Rahi Rezvani