De Gliphoeve

Orkater

13.12.2022 Orkater - De Gliphoeve

Na het succes van Woiski vs. Woiski presenteert Orkater nu De Gliphoeve, deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie. Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glen naar Nederland te gaan. Vol energie, humor en verwachting probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen. Dan komen ze terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld. 

De Gliphoeve toont de levenskracht van de immigrant en doet met rauwe, energieke muziek zijn best door het beton heen te breken. 

 

di 13 dec 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 30
Rang 1 € 25
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T
13.12.2022 Orkater - De Gliphoeve

Regie

Geert Lageveen

tekst

Bodil de la Parra , Maarten van Hinte, Geert Lageveen

spel

Manoushka Zeegelaar Breeveld, Xavier Molijn, Dionne Verwey, Gery Mendes 
muzikale leiding

Gery Mendes  muziek Gery Mendes, Walther Muhringen e.a.

fotografie

Elisabetta Agyeiwaa en Les Adu