Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Fay Claassen Chet Baker Tribute

16.12.2022 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

Fay Claassen ook wel de meest veelzijdige jazzzangeres van Nederland, behoort vocaal tot de Europese top van de Europese jazz en crossover. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs.

Zij  ontving meerdere Edisons, voor haar album Luck Child zelfs twee. Een "Gouden Plaat" voor haar album Two portraits of Chet Baker en de "Chet Baker Award". De lijst van jazz legenden met wie Fay Claassen al samenwerkte sinds de jaren '90, leest als een 'Who's Who' van de jazz: de legendarische Toots Thielemans, de Grammy bekroonde WDR Big Band, de Amerikaanse fusion jazz ster Mike Stern en het Metropole Orkest. 

Line-up:
Fay Claassen – zang
Karel Boehlee – piano/keys
Frans van der Hoeven - bas

Kontury
Kontury (pol. Outlines) is een Maastrichtse onafhankelijke indieband bestaande uit vijf internationale jazzstudenten. Door de singer-songwriter melodieën die ze componeerde op haar piano aan te scherpen met jazzy akkoorden, groovy ritmes en frisse ideeën ontdekte zangeres en oprichtster Agnieszka Bukowska begin 2021 een nieuw geluid. Kontury staat voor het schetsen van de innerlijke wereld van muzikanten, waarbij de gedachten, emoties en verhalen via de muziek tot werkelijkheid worden gebracht.
 


 

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 16 dec 2022
Kumulus Theater
20:00 - 23:00
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J