Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Lash & Grey (SK) + ESINAM (BE/GH)

20.01.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

ESINAM (BE/GH)
De multi-instrumentaliste ESINAM nodigt je uit op een kosmische trip, een reis langs horizonten gekleurd met klanken en invloeden zo ver als het oog én oor reiken. Vertrekkend vanuit futuristische (dwars) fluitklanken, inventieve ritmes en sensitieve melodieën neemt de Brusselse met Ghanese roots je mee op een ongeëvenaarde muzikale reis. 

ESINAM slaagt erin haar eigen genre te creëren door haar soulvolle stem te combineren met traditionele Afrikaanse percussie, aangevuld met levendige melodieën en improvisaties op dwarsfluit en hier en daar  elektronica. Haar composities leggen tevens de diverse geografische, culturele en muzikale invloeden bloot voortkomend uit haar persoonlijke leven. ESINAM creëert niets minder dan een kleurrijk klankentapijt vol muzikale connecties, waarbij sporen van house, triphop en hiphop zich verweven met elementen uit traditionele jazz en blues.

Line-up:
Esinam Dogbatse – fluit, piano, zang
Pablo Casella – gitaar
Axel Gilain – contrabas
Martin Méreau – vibrafoon, drums

Lash & Grey photo by Michal Zahornacky.jpeg


Lash & Grey (SK)
Kristin Lash & Jakob Grey behoren tot de meest opvallende jonge persoonlijkheden van de Slowaakse muziekscene. De bijzondere combinatie van gepassioneerde zang, teksten die raken in het hart, heldere harmonieën en massieve ‘pop hooks’ maken het duo uniek in het muzikale landschap van vandaag. Dromerig, weelderig, met een funky drumbeat, een jazzy bas en de indrukwekkende soulvolle stem van Kristin. 

Ondanks hun verrassend jonge leeftijd (Kristin 24 en Jakob 25),  heeft het tweetal samengewerkt met grote namen in de muziekscene van Slowakije, Tsjechië, Frankrijk, België en Duitsland. Lash & Grey won o.a. de ‘Best performance award’ op Bratislava Jazz Days 2019 en ze zijn ook bekroond met de prestigieuze Slowaakse Tatra Banka Art prijs voor jonge artiesten.

Line-up: 
Kristin Lash
Jakob Grey

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 20 jan 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J