Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

NABOU (BE) + 2 Männer und 1 Mann (DE)

10.02.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

N∆BOU (BE)
Dankzij N∆BOU, de band van frontvrouw Nabou Claerhout waait er een frisse wind in het landschap van de Belgische jazz. Haar avontuurlijke muziek leunt op een fundament van doordachte ritmepatronen, groovy baslijnen en virtuoos gitaarspel. Centraal staat het pulserende trombonespel van Nabou die de trombone als geen ander cool weet te laten klinken.  Met haar volstrekt eigen geluid, creëert zij een dromerig muzikaal kader vol sfeer en melancholie waarin de samenwerking met haar kwartet floreert.  

Net zoals die drie zijden van de ∆, omringde de Brusselse tromboniste Nabou Claerhout zich in 2016 met haar drie favoriete muzikanten om haar eigen groep op te richten. Met Trui Amerlinck op contrabas, Roeland Celis op elektrische gitaar en Mathias Vercammen op drums, verenigt dit kwartet enkele van de meest getalenteerde jonge muzikanten in de Benelux en bestormt het in rap tempo de Europese podia als het North Sea Jazz Festival in 2022.

Line-up:
Nabou Claerhout: trombone
Trui Amerlinck: contrabas
Roeland Celis: elektrische gitaar
Mathias Vercammen: Drums

2mannerund1mann.jpeg


2 Männer und 1 Mann (DE)
2 Männer und 1 Mann is een jazztrio met Moritz Schippers op toetsen en synths, Sascha Mans op bas en Samuel Reißen op drums. Humor en muzikale diepgang spreken elkaar niet tegen in het programma van 2 Männer und 1 Mann, maar smelten eerder samen tot een opwindende en opzwepende klankwereld. Toen ze tijdens hun studie aan het Conservatorium Maastricht bij elkaar kwamen, was de band ‘hustling and bustling’ in de jazz scene van Aken en Maastricht. Van dromerige ballades en soepel groovende songs tot opwindende jazzy experimenten, verwacht het onverwachte en wees klaar om uit je comfort zone gerukt te worden door dit verrassende trio! 

Line-up:
Moritz Schippers: toetsen en synths
Sascha Mans: bas
|Samuel Reißen: drums

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 10 feb 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J