De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker.

In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Actrice Ljoebov (Anniek Pheifer) keert na een mislukte carrière in New York terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Jeroen Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. 

wo 1 mrt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:05 / 0 pauzes
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Categorieën - Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Avant-première
T
Toneelgroep Maastricht - De Kersentuin Toneelgroep Maastricht - De Kersentuin Toneelgroep Maastricht - De Kersentuin

Tekst
Jibbe Willems naar Anton Tsjechov
regie
Michel Sluysmans
spel
Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos

fotografie
Bram Willems

Romy Treebusch