Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

 Jihad van Liefde is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck. Hij tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri, een metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek. Bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016 verloor hij zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen. Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Hij bestrijdt haat met liefde en blijft menselijk terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck

wo 15 mrt 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:50
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T
15.03.2023 Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest - Jihad van Liefde 15.03.2023 Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest - Jihad van Liefde

Tekst

Sarah Ringoet

regie

Eran Ben Michaël

spel

Mohammed Azaay

fotografie

Casper Koster en Jesse Budel