Kind

Peeping Tom

Kind

Peeping Tom

In Kind treden we binnen in een diep verscholen universum van donkere sprookjes en magie. We bevinden ons in een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, een wereld die voorafgaat aan goed en kwaad, waar grenzen nog te slechten vallen. Met kinderlijke tics en gebaren, leidt een te groot meisje op een te kleine fiets ons binnen in deze wereld aan de rafelranden van het onderbewuste. Waar de aarde spreekt en kinderen uit bomen groeien. Waar vreemde voorvallen niet verontrusten maar nieuwsgierigheid opwekken.

Na Vader (2014) en Moeder (2016) is Kind het derde deel uit de familietrilogie van Peeping Tom over herinnering, geheugen en de zoektocht naar verbinding. De voorstelling onderzoekt thema’s als geweld, de relatie tussen het echte en namaak, de ander, trauma. Centraal staat het begrip identiteit. Immers, met wie en waar we opgroeien, bepaalt sterk wie we zullen worden.
 

Kind is even ongemakkelijk als betoverend om te zien


In de wereld van dit meisje is geweld, via een ontregelde vaderfiguur, alomtegenwoordig. We zien hoe ze zich verzet tegen dit geweld, er een plaats aan geeft of zich terugtrekt in haar eigen universum. In haar spel wordt de fascinatie voor het extreme gaandeweg duisterder en ligt de weg naar (zelf)destructie open. De sound voorspelt haar spoor, want de muziekkeuze in Kind leidt naar de ‘Club van 27’: een lijst van beroemde muzikanten die allen op 27‐jarige leeftijd overleden.
 

Een Peeping Tom productie

wo 15 mrt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30 / 0 pauzes
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Categorieën - Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D

 

Kind is opgedragen aan Hjorvar Rognvaldsson

15.03.2023 Peeping Tom - Kind 15.03.2023 Peeping Tom - Kind 15.03.2023 Peeping Tom - Kind 15.03.2023 Peeping Tom - Kind

Productiepartners
KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), Teatre Nacional de Catalunya/Grec Festival de Barcelona, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen)

Coproductie
Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, deSingel (Antwerpen), Théâtre de la Ville Paris/Maison des Arts de Créteil (Parijs), Maison de la Culture de Bourges, Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Théâtre de Caen, Gessnerallee Zurich, Julidans Amsterdam, La Bâtie – Festival de Genève, Le Manège (Maubeuge)

Kind werd gerealiseerd met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid.

Concept En regie

Gabriela Carrizo, Franck Chartier
Creatie EN uitvoering

Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Brandon Lagaert, Yi-chun Liu, Maria Carolina Vieira
Artistieke assistentie

Lulu Tikovsky
Geluidsontwerp

Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annalena Fröhlich, Fhun Gao, Peeping Tom
Geluidsmix

Yannick Willockx, Peeping Tom
Lichtontwerp

Amber Vandenhoeck, Sinan Poffyn (stage), Peeping Tom
Kostuums

Lulu Tikovsky, Yi-chun Liu, Nina Lopez Le Galliard (stage), Peeping Tom
Decorontwerp

Justine Bougerol, Peeping Tom
Rekwisieten

Nina Lopez Le Galliard (stage), Silvio Palomo (stage)

FOTOGRAFIE

Oleg Degtiarov, Olympe Tits