Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Veronika Harcsa & Bálint Gyémánt Quartet (HU/BE) + Peter Willems Quartet (NL)

17.03.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

Veronika Harcsa (HU) & Bálint Gyémánt Quartet (BE)
In het spanningsveld tussen bedachtzame jazz, subtiele kamermuziek en energieke rock ontstaat een geheel nieuw terrein, gecreëerd door zangeres en componiste Veronika Harcsa en het Bálint Gyémánt Quartet. Het kwartet klinkt zowel als een rockband met jazz nuances als dat het je soms doet denken aan een kamerensemble met een jazz, rock of ambient flair.

Tijdens een concert komen veel beslissingen van de band voort uit spontane improvisatie. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat Gyémánt een solo speelt en Harcsa daarna teksten toevoegt - het resultaat kan klinken als een gecomponeerd nummer, terwijl het in feite uit improvisatie is voortgekomen. Door voortdurend te experimenteren met nieuwe ideeën en de volgorde van de nummers te veranderen, is het kwartet in staat om elke keer weer de spontaniteit van improvisatie te vangen. Zowel de band als het publiek zit hierdoor op het puntje van haar stoel.

Line-up:
Veronika Harcsa - zang 
Bálint Gyémánt - gitaar 
Nicolas Thys - contrabas 
Antoine Pierre - drums

Popup+Jazz+club-Peter-Post-Insta-Story.jpeg


Peter Willems Quartet (NL) 
Contrabassist en zanger Peter Willems kreeg onlangs het compliment van topbassist John Goldsby dat hij “een talent heeft om de aandacht van mensen af te dwingen en ze in zijn performance te zuigen”. Willems is er terecht trots op.

Hij speelde onder andere op het North Sea Jazz (2019), Music Meeting (2019), So What’s Next (2020) en hij heeft de 2e prijs van het Prinses Christina Jazz Concours gewonnen. 5 maanden geleden won hij zelfs de Conservatorium Talent Award 2022! Zijn grootste muzikale voorbeeld is Chris Thile. Willems speelt in een groot aantal bands van o.a. Gustavo Jaramillo, Michal Niedbala en Tizaan Alphonso. Daarnaast speelt hij veel duomet Gary Lucas, Sabine Kühlich of Johan de Haan.

Line-up:
Peter Willems - contrabas, zang
Jakob Lingen - drums
Jonas Blume - piano
Julia Warren - saxofoon
 

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 17 mrt 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J