Sneak Peek

VIA ZUID

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! Ontdek beloftevolle makers en nieuw werk.

In de Sneak Peeks tonen deze makers presentaties, work in progress of soms zelfs volledige voorstellingen. De avond start met een introductie waarin de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk en eindigt met een nagesprek waarin het publiek vragen kan stellen en feedback mag geven. Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

Ika Schwander
Ika Schwander (1999) studeert dit jaar af aan de performance-opleiding van Toneelacademie Maastricht. De regisseur en performer werkt ondertussen aan haar afstudeervoorstelling è vero, è vero, è vero, een co-productie van VIA ZUID en Festival Cement. Tijdens de Sneak Peek zal zij snippets van deze voorstelling laten zien. 

MOHA
Met het artistieke project We live here, who cares? doet kunstenaarscollectief MOHA langlopend onderzoek naar de rol van zorgen in onze samenleving. Zij wonen en werken hiervoor vanaf mei 2022 in een appartement in de Maastrichtse wijk Pottenberg; in een flat die – naar verwachting eind 2023 – gesloopt gaat worden. Vanuit deze plek verkennen zij het thema zorg in relatie tot onderwerpen als woningbouw, woningcrisis, buurtzorg en het creëren van een thuis.

We live here, who cares? is een samenwerking tussen Cultuurmakers Maastricht, MOHA, SoAP Maastricht, VIA ZUID en Woonpunt.

za 22 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 10
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 21 april 2023 naar 22 april 2023

T
Ontwerp zonder titel (15).png Ontwerp zonder titel (16).png

Over Sneak Peaks
Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om veelbelovende makers op het gebied van theater, dans en muziek aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Tijdens een Sneak Peek presenteren een of meerdere makers hun nieuwste werk. Vaak zijn dit prille, verrassende voorstellingen. De makers zijn verbonden aan VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Een vast onderdeel van de Sneak Peeks is een nagesprek waarin het publiek feedback mag geven en de makers een uniek inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk. Het programma van een Sneak Peek wordt ongeveer een maand van tevoren bekendgemaakt, maar alvast reserveren voor dit theateravontuur is sowieso de moeite waard. Laat je verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!

In vijf Limburgse steden
De Sneak Peeks van VIA ZUID vinden dit seizoen plaats in de theaters in Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard en Weert.