Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Enrico Pieranunzi Trio (IT) + Micro Oxygen (CA/DE)

19.05.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

Enrico Pieranunzi Trio (IT)
Enrico Pieranunzi is al lange tijd een van de bekendste en meest gewaardeerde persoonlijkheden van de Europese jazzscene. Pianist, componist, arrangeur, met meer dan zeventig albums op zijn palmares, variërend van solo piano tot trio en van duet tot kwintet. De Nederlandse veelgevraagde contrabassist Jasper Somsen heeft gedurende zijn carrière samengewerkt met vele topmusici uit de internationale jazzscene. Jorge Rossy wordt internationaal erkend als een van de meest invloedrijke drummers van zijn generatie. Naast zijn werk als drummer heeft Jorge een onderscheidende stem op de vibrafoon, marimba en piano. Ook heeft hij een uniek geluid als componist en bandleider. 

Line-up:
Enrico Pieranunzi - piano
Jasper Somsen - double bass 
Jorge Rossy - drums


Micro Oxygen.jpeg


Micro Oxygen (CN/DE)
Moderne jazz met invloeden uit de klassieke en Chinese volksmuziek: Micro Oxygen is een van de topbands van het Conservatorium Maastricht. Composities die verhalen vertellen over levenservaringen en (toekomst)dromen. De muziek is verfrissend, intiem en avontuurlijk tegelijk. Hoewel hun muziek is geïnspireerd door artiesten als Aaron Parks en Brad Mehldau, heeft bandleider Pian Vane een zeer interculturele band samengesteld om een unieke bandsound te creëren. Vane (CN), Altsaxofonist Gregor Oehlmann (DE), bassist Wolf van Gemert (NL) en drummer Joey Schins (BE) zijn samen Micro Oxygen.

Line-up:
Piane Vane - piano
Gregor Oehlmann  - saxofoon
Wolf van Gemert - bas
Joey Schins - drums

Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 19 mei 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J