Jazz Maastricht presents: The Pop-up Jazzclub

Ingi Bjarni Quintet (IS/SE/NO) + Kika Sprangers & Kristján Martinsson

16.06.2023 Pop-up Jazzclub - Jazz Maastricht

Ingi Bjarni Quintet
De IJslandse pianist Ingi Bjarni brengt muziekvrienden uit zijn geliefde Scandinavië samen in een kwintet bestaande uit de Noorse trompettist Jakob Eri Myhre, de Estse gitarist Merje Kägu, de Zweedse contrabassist Daniel Andersson en de Noorse drummer Tore Ljøkelsøy. In augustus 2019 bracht het kwintet haar eerste studioalbum uit, Tenging (verbinding).

Het album kreeg internationaal positieve recensies en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor de Icelandic Music Awards in 2020. In oktober 2021 nam het kwintet een nieuw album op. De titel van album is ‘Farfuglar’, wat in het Nederlands ‘reizende vogels’ betekent;zelfs wanneer reizen moeilijk is, kunnen we altijd reizen als ontdekkingsreizigers van muziek en kunnen we door muziek contact maken, zelfs als we ver van elkaar verwijderd zijn.

Line - up: 
Ingi Bijarni - piano
Jakob Eri Myhre - trompet
Merje Kägu - guitar 
Daniel Andersson - bass
Tore Ljøkelsøy - drums


Kika Sprangers & Kristján Martinsson
Dit concert is een exclusieve ontmoeting tussen de IJslandse pianist en multi-instrumentalist Kristjàn Martinsson (winnaar Nordic Jazz Commets) en Nederlandse saxofoniste Kika Sprangers. Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is.Kristján Martinsson woont in Nederland maar voelt zich in zijn hart nog altijd Scandinavisch. Hij componeert sfeervolle muziek die je meevoert naar de uitgestrekte natuur van zijn geboorteland IJsland.
 Maastrichts eigen Jazzclub.
The Pop-up Jazzclub is een unieke plek waar jazzmusici en luisteraars elkaar ontmoeten voor een intieme muzikale belevingThe Pop-up Jazzclub
Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!  


Een samenwerking van Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht
Jazz-Maastricht-logo.jpg

vr 16 jun 2023
Kumulus Theater
20:00 - 23:30
Prijs € 19,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
J