De Bourgondische Belgen

De beste stand-up van Vlaamse bodem!

Bourgondische-Belgen (2).jpg

Een avond Bourgondisch genieten van de beste comedy van Vlaamse bodem. De line-up bestaat uit drie comedians die de afgelopen jaren in het vizier sprongen: Jens Dendoncker, Xander De Rycke en Thomas Smith. 

Jens Dendoncker: in 2015 veroverde hij de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award en won in 2016 de Humo’s Comedy Cup. Momenteel trekt hij volle zalen In België met zijn eerste avondvullende show ‘Bang van Dendoncker’. In Vlaanderen heeft hij een eigen tv-programma: ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ en is hij volgens de Standaard “Veruit de meest getalenteerde comedian van de nieuwe generatie.”

Xander De Rycke: nog maar net 30 jaar oud en mocht het 10-jarige jubileum van zijn carrière al vieren. Begin 2017 gaf hij de aftrap voor zijn vijfde theatershow ‘Quarter-Life Crisis.’ ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’, zijn scherpzinnige analyse van het Vlaamse medialandschap, ging in 2018 voor de tweede keer massaal viraal en werd meer dan 100.000 keer bekeken. Deze ijzersterke observatie comedian met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst is klaar voor de Nederlandse podia.

Thomas Smith is gekend om zijn meesterlijke publieksinteracties en heerlijke podium energie. Sociale en spirituele beschouwingen vlotjes gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties. Luchtige zaken maar evengoed maatschappelijke thema's als hongersnood, mensen met echte problemen en onze voedselketen. Relevant, een standpunt, diepgang en top stand up comedy.

De Bourgondische Belgen De Bourgondische Belgen De Bourgondische Belgen De Bourgondische Belgen
do 6 jun 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Prijs € 20
Cabaret
Tickets
C

 

'Een avond Bourgondisch genieten van de beste comedy van Vlaamse bodem.'

Spel

Jens Dendoncker, Xander de Rycke, Erhan Demirci