Gewoon Remy

Remy Evers

Gewoon Remy

Remy Evers

Speciaal voor Festival MAAS! zal Remy Evers delen van zijn nieuwe voorstelling spelen.

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) doet in zijn voorstelling Gewoon Remy de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was. ‘Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.’ En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden. 

vr 9 sep 2022
Overige locaties :
Spiegeltent op het Vrijthof
19:00 - 19:40
Cabaret

Zet op wensenlijst
Info

DIT EVENEMENT IS GRATIS TOEGANKELIJK

C

Over Remy
Remy Evers (1992, Maastricht) studeerde in 2017 met de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (onder andere Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In seizoen 16/17 tourde hij samen met Minou Bosua (Bloeiende Maagden) door het land met haar voorstelling Minoux. Na zijn academiejaren ging Remy spelen bij De Cabaretpoel. Hier maakte hij zijn eerste solovoorstelling getiteld Gewoon Remy. Met deze voorstelling won Remy in 2019 de juryprijs van cabaretfestival Cameretten. 

Remy is niet alleen in het theater te zien en te horen. Hij was ook acteur in bijvoorbeeld Komt een man bij de dokter, was gastschrijver bij De Orde van de Dag van Het Zuidelijk toneel en Het Nieuw Utrechts toneel en was meest recent nog te horen met De Avondklokcolumn bij 100%NL. 

Cast

Remy Evers
Regie 
Minou Bosua