Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel

11.05.23 Erik van Muiswinkel - Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid.

Maar de taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs. P, Kees Torn of Jeroen van Merwijk… de taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem en van Geert Wilders. De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten.

‘Moojen ligjes in de lugt’ 
Let niet op de spelling.
Geniet van de schoonheid!


De taal is van de generatie Elsschot en Reve, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman, en van Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal. Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.
do 11 mei 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Sterrang € 29,50
Rang 1 € 24,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C
‘Erik van Muiswinkel in bloedvorm'

★★★★
Dagblad van het Noorden

'Erik van Muiswinkel bepleit een creatieve omgang met de Nederlandse taal'

★★★
Volkskrant

'Een geweldige avond over 'de beste taal ter wereld'

De Telegraaf

 

Erik van Muiswinkel - Scènefoto 1 - fotocredits Bob Bronshoff.jpg Erik van Muiswinkel - Scènefoto 3 - fotocredits Bob Bronshoff.jpg Erik van Muiswinkel - Scènefoto 5 - fotocredits Bob Bronshoff.jpg Erik van Muiswinkel - Scènefoto 6 - fotocredits Bob Bronshoff.jpg

Foto
Curly & Straight

Bob Bronshoff