Nederlands Hoop

Patrick Laureij

Patrick Laureij - Nederlands Hoop

 ‘Hier staat een fijnbesnaarde stand-upcomedian met originele invalshoeken. Deze gozer heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. (…) Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen’. Dat schreef de Volkskrant over Patrick Laureij. Winnaar van de jury- publieksprijs van Cameretten 2013.

Zijn eerste programma Dekking Hoog werd genomineerd voor Neerlands Hoop.
Toen bleek al: ‘Deze comedian is een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen’. (Telegraaf) Nu komt hij met een nieuwe show. Of in zijn eigen woorden: ‘Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld Nederlands Hoop. Het zou tof zijn als je langskomt.’ 

vr 27 nov 2020
M-theater (MECC Maastricht)
20:00
Sterrang € 28,50
Rang 1 € 26,50
Cabaret

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

Deze voorstelling is verplaatst van 20 mei 2020 naar 27 november 2020

 

Meer M-Theater

C

De pers over Dekking Hoog:

Volkskrant: Patrick Laureij blijkt een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen
“Hier staat een fijnbesnaarde stand-upcomedian met originele invalshoeken. Deze gozer heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. Hij veroorzaakt hilariteit met verhalen over afkoelen in de HEMA, blozen in de klas en een roos kopen voor je vriendin. Het contrast tussen stoer en gevoelig wordt gretig uitgespeeld. (…) Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen.”

Parool: Ontmand door thee met muffins 
“Dit debuutprogramma is een mozaïek van waarnemingen en gedachten zoals je het niet vaak ziet. Heel geestig is de scène waarin zijn vriendin thee en muffins koopt als ze naar de film gaan. Hij voelt zich direct ontmand. Laureij is een stoere gozer die zijn ongemakkelijke verhouding tot zachtheid en gevoelens graag uitbuit.” 

NRC: Komische hyperbolen en de logica van de man van de straat
“Laureij weet zijn verhalen schilderachtig op te dissen, met komische hyperbolen en de logica van iemand die op straat heeft geleerd te overleven. De onderdrukte agressie die daar doorheen schemert, schept spanning. Maar hij is ook bedreven in een iets onschuldiger soort kolder. Over de kranten die elke dag een nieuw nummer vol nieuwe lesstof bij hun abonnees laten bezorgen: ‘Niet te doen, man!’ (…) Dit is een programma als kennismaking met een nieuw talent.”

Telegraaf: Ruwe diamant van de stoep
“Aandoenlijk is Laureij wanneer hij vertelt hoe ongemakkelijk hij zich op school voelde als hij erop betrapt werd weer eens niet op te letten. Hij laveert voortdurend tussen harde en zijn meer kwetsbare kant. Deze comedian is een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.”

Foto @Dana Lixenberg