155 / eenvijfvijf

Een klein beetje publiekscontrole

Youweeltjes Uitmarkt 2011 copy.jpg

155 (eenvijfvijf) won de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018. Het breakdance collectief giet deze prijs in de vorm van een onderzoek dat tijdens het festival van 2019 via een livestream 27/4 gevolgd kan worden. 

Voor een klein beetje controle sluiten de mannen zichzelf op in de SAM Decorfabriek in Maastricht. Naast een tandenborstel, matjes, slaapzakken en een wasteiltje nemen ze alleen een grote loopband mee, die hun fysieke controle herkenbaar gaat inperken. Krijgen ze grip op hun leven of blijven het vrije jongens? Hoe dealen ze met het gevoel niet ‘in control’ te zijn.

Zondag 6 oktober om 12.00 uur gaan de deuren open en geven de conceptuele breakdancers de controle aan het publiek. Beslis dus mee welk stuk ze de prullenbak in moeten gooien, wie de solo beter danst, welke muziek onder een duet moet en wie er het knapst is. Ergens in 2020 zal het onderzoek van 155 in Maastricht uitmonden in de voorstelling Controle in coproductie met Maas theater en dans.

zo 6 okt 2019
Overige locaties :
SAM Decorfabriek
12:00 - 13:00
Prijs € 10
Dans
Tickets

Info
D

 

Online Residency en Live Stream
Tijdens het festival volg je het werkproces van 155 in hun onderzoek naar de 'echtheid' van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. En ‘echt’ is de ervaring in deze residency! Of de jongens nu aan het repeteren is of niet, de livestream blijft aan. 

Bekijk de livestream hier 

Dans

Erik Bos, Thomas Bos, Sam van Eenbergen, Rein Luuring 
 

Choreografie

Erik Bos en de dansers
 

Visuals, live video

Thomas Bos, Rein Luuring
 

Sound design

Sam van Eenbergen 
 

Decor, techniek

Jakob Witte
 

Productie

Marjolein Saelman