Aqua

Introdans

Introdans - Aqua

Laat je meevoeren met Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans. Met Introdans-premières van de koningin van het minimalisme Lucinda Childs (Océana), de hypnotiserende dansmeester Sidi Larbi Cherkaoui (Harbor Me) en de nieuw bij Introdans aangetrokken Manuel Vignoulle (EARTH). Ook is de publieksfavoriet Azul te zien van de uit eigen gelederen voortgekomen Jorge Pérez Martínez. 

Anker me, bescherm me. In Harbor Me van Sidi Larbi Cherkaoui zijn drie dansers op zoek naar een veilige haven. Kunnen ze elkaar de steun bieden die ze zo hard zoeken? Het toneelbeeld doet denken aan een zeehaven tijdens eb, met de drie dansers dansend in het slib. Vol weemoed en gemiste samensmeltingen. 

Met Azul creëerde choreograaf en voormalig Introdans-danser Jorge Pérez Martínez een fris en pittig werk dat uitblinkt door een eigen lichaamstaal en prachtig, bijzonder partnerwerk, gedanst op drie klassieke Spaanse gitaarcomposities. Pérez Martínez laat zich leiden door de sfeer van de muziek en het mediterrane, Spaanse gevoel. 

Zonder aarde is er geen water en andersom. Vanaf het allereerste begin zijn de drie dansers in EARTH van Manuel Vignoulle bijna continu met elkaar verbonden. Het werk is een verwijzing naar de connectie die we allemaal met elkaar delen en een eerbetoon aan de aarde prachtig ondersteund door haast meditatieve muziek. 

In Océana van Lucinda Childs lijken de dansers te dansen onder de zee, mede door een gigantische videoprojectie van deinend water op de achtergrond. Terwijl een Argentijns koor ons zachtjes in de oren fluistert, trippelen de dansers over het toneel in de kenmerkende rustgevende, repetitieve dansstijl. 

di 11 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D

Golvend, kabbelend, stil. Onstuimig of juist bezinnend. Water symboliseert alles wat stroomt, onze gevoelens, verbeelding en emoties.

Choreografie

Lucinda Childs, Sidi Larbi Cherkaoui, Manuel Vignoulle, Jorge Pérez Martínez

Choreografie

Pieter Henket