Bach

Introdans

31.03.2023 Introdans - Bach

 Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling Bach laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist. 

Selon désir van Andonis Foniadakis, gezet op de openingskoren van de Matthäus- en Johannespassie, is een wervelwind van energie en verlangen, waarin de choreograaf elke vezel van de dansers laat bewegen. In het lichtvoetige Corpus Bach tilt dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui het samenspel tussen choreografie en muziek naar een hoger plan. Op het podium staan twee dansers, live begeleid door een cellist. Iedere noot die de cellist speelt, komt terug in de golvende lichamen van de dansers, van hun tenen tot aan hun vingertoppen. Manuelle Vignoulle creëert speciaal voor deze voorstelling een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken een filmisch intermezzo. 

vr 31 mrt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D


“Eclectische ode aan Bach”

Theaterkrant

“Zo verstild als de avond begint, zo intens en dynamisch eindigt het.”

Theaterkrant

“Het energieniveau begint hoog, blijft hoog en eindigt hoog. De toeschouwer verlaat de zaal met een opgeladen batterij.”

Het Parool

14_Selon désir_BACH©IntrodansHansGerritsen 2023.jpg 10_ANIMA_BACH©IntrodansHansGerritsen 2023.jpg 07_ANIMA_BACH©IntrodansHansGerritsen 2023.jpg 04_Corpus Bach_BACH©IntrodansHansGerritsen 2023.jpg

 

Choreografie

Andonis Foniadakis, Sidi Larbi Cherkaoui en Manuelle Vignoulle

fotografie

Hans Gerritsen