Ballet de Lorraine

Elementen 1 - Room Le surréalisme au service de la révolution (Nederlandse première)

Ballet de Lorraine

Elementen 1 - Room Le surréalisme au service de la révolution (Nederlandse première)

De Vlaams-Zwitserse Cindy Van Acker opent deze spannende double bill met haar Elementen 1 – Room, een dansvoorstelling die helemaal rond het idee van beperkingen draait. Het is de eerste uit een reeks stukken die Van Acker aan de geometrische principes van de Griekse wiskundige Euclides wil wijden. De vooraanstaande Spaanse choreograaf Marcos Morau liet zich voor zijn stuk inspireren door surrealist Luis Buñuel en diens voorliefde voor dromen, maatschappijkritiek en de traditioneel Spaanse volkstrommel.

'Zuiders surrealisme en Zwitserse precisie in een contrasterende double bill.'


Wie zich de hallucinerende voorstelling Oskara van Kukai Dantza (Nederlandse première 2016 in Theater aan het Vrijthof) kan herinneren of er nadien over heeft gehoord, zal geen moment twijfelen om van dit nieuwe werk van Marcos Morau te komen genieten. Voor de anderen: haal de achterstand in! U kunt niet achter blijven lopen! En Van Acker is minstens zo interessant. 

vr 15 mrt 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Prijs € 32
Dans
Tickets

Info
Première
D

Engelstalige inleiding

door artistiek directeur Petter Jacobsson 

 

ZIE OOK

www.ballet-de-lorraine.eu

Ballet-de-Lorraine-Le-Surrealisme-au-Service-de-la-Revolution-Arno-Paul HR (6).jpg Ballet-de-Lorraine-Le-Surrealisme-au-Service-de-la-Revolution-Arno-Paul HR (1).jpg Ballet-de-Lorraine-Le-Surrealisme-au-Service-de-la-Revolution-Arno-Paul HR (2).jpg Ballet-de-Lorraine-Le-Surrealisme-au-Service-de-la-Revolution-Arno-Paul HR (5).jpg

Choreografie 
Cindy Van Acker, Marcos Morau

uitvoerende

Ballet de Lorraine

Fotografie

Arnopaul