Ballet van Lissabon

Hans van Manen (Theaterreis naar Luik)

Ballet van Lissabon

Hans van Manen (Theaterreis naar Luik)

Théâtre de Liège opent het Euregionale festival Pays de Danses met een voorstelling van Sofia Campos’ prestigieuze Companhia Nacional de Bailado uit LissabonOp het programma staan drie belangrijke balletten van de grote Hollandse meester van de neoklassieke dans, Hans van Manen, wiens geraffineerde en sensuele choreografische stijl, vaak met een humoristisch tintje, perfect blijkt te passen bij het technisch vakmanschap en de totale beheersing van de Portugese dansers. 

Adagio Hammerklavier 
Op de Sonate voor piano n°29 in bes-majeur van Ludwig van Beethoven, heeft Hans van Manen hier een ‘ode aan de vertraging’ gecreëerd in klassieke stijl, waar een onbevlekte prachtige schoonheid de boventoon voert. 

Short Cut 
Drie danseressen dansen bij toerbeurt aan de arm van één danser. De choreografie van een zeldzame bevalligheid en een verontrustende amplitude op de muziek van Jacob ter Veldhuis, toont de ongelooflijke mogelijkheden van de pas de deux. 

In the Future 
Het tijdloze en energieke In the Future wordt uitgevoerd door twaalf dansers op het gelijknamige nummer met de voorspellende woorden van David Byrne, de zanger van de Talking Heads. Vanwege zijn architecturale en kleurrijke compositie is de achtergrond alleen al een illustratie van de vergelijking, die veel kunsthistorici hebben gemaakt tussen Hans van Manen en de schilder en pionier in de abstracte kunst, Piet Mondriaan. Een grappig futuristisch ballet!

za 1 feb 2020
Overige locaties :
THEATER AAN HET VRIJTHOF: THEATERCAFÉ
19:45
Prijs € 30
Dans
Tickets

Info
Uitverkocht

Theaterreis naar Luik

D
Hans van Manen Hans van Manen Hans van Manen