Blind Spot (stadswandeling)

Jelena Kostic

Jelena Kostic - Blind Spot

In een wereld waarin we omringd worden door prikkels, sluiten we onze zintuigen vaak af. In Blind Spot: Maastricht maakt choreograaf Jelena Kostić zichtbaar en voelbaar wat zich voor onze ogen bevindt. In een theatrale wandeling vol contrasten komen de stedelijke omgeving en dans samen om de blik te openen. 

Met een koptelefoon op maken bezoekers van Blind Spot een wandeling door het rauwe Sphinxkwartier, die begint bij de Blanche Dael Branderij en eindigt op het Misericordeplein in het Statenkwartier. In de verschillende choreografieën speelt Jelena met onze ideeën en verwachtingen over ruimte.

Choreograaf Jelena Kostić creëert speciaal voor de Nederlandse Dansdagen een geheel nieuwe ervaring voor Maastricht. Met een danstaal die sterk beïnvloed wordt door freerunning en de rauwe industriële omgeving van het Sphinxkwartier, toont Jelena de stad vanuit een nieuw perspectief. 

Over Jelena Kostić
Choreograaf Jelena Kostić (Belgrado, 1976) gebruikt de kracht van choreografie in dans, film en theater. Haar missie is om via verschillende media waarachtige verhalen te vertellen over de levenskeuzes die wij vandaag maken. Jelena staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl waarmee ze diep graaft naar de moed en feilbaarheid van de mens. Met elke beweging die ze creëert, bevraagt ze onze opvattingen over succes, geluk en angst. 

D

 

Blind Spot (stadswandeling) wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stimuleringsfonds Architectuur
Gemeente Tilburg
Fonds Podiumkunsten

Met dank aan:
Bureau Europa
Nederlandse Dansdagen 

 

 

Choreografie en artistieke leiding Jelena Kostić
Dansers en performers Noëmi Wagner, Isabelle Nelson, Tijmen Teunissen, Josien Hennen
Repetitor Judit Ruiz Onandi 
Teksten Laura Roling
Dramaturgie en artistiek advies Lou Cope
Componist Dyane Donck
Kostuums Rens de Waal
Productie Danielle Pater

FOTOGRAFIE Lonneke van der Palen