Boekpresentatie: Nieuwe Dansbibliotheek #3 en #4

Fransien van der Putt

Fransien van der Putt - Boekpresentatie Nieuwe Dansbibliotheek
Op de foto: Wies Bloemen

Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt er in de prachtige Boekhandel Dominicanen een podium geboden aan schrijvers en makers die nieuw werk presenteren waarmee ze een bijdrage leveren aan de Dansliteratuur. Deze avond presenteert Fransien van der Putt die nieuwe bijdrages aan de Nieuwe Toneelbibliotheek. 

De Nieuwe Dansbibliotheek brengt boekje drie uit, in de serie Gesprekken met Makers: Choreograaf Wies Bloemen en danstheater Aya. 

Deze uitgave betreft een lang kunstenaars-interview met Wies Bloemen, over hoe zij een succesvol danser, choreograaf en gezelschapsleider werd. Gesproken wordt over haar werkmethodes, artistieke praktijk en ontwikkeling. De gesprekken geven ook een goed beeld van de Nederlandse dans-scene, de ontwikkeling van de jeugddans, de praktijk van de podiumkunsten en de verschillende subsidiesystemen doorheen de tijd, hoe de jeugdprogrammering en kunsteducatie zich ontwikkelde, enz.  

De Nieuwe Toneelbibliotheek gaf reeds Gesprekken met Makers uit, met Jetse Batelaan, Marien Jongewaard en Sarah van Rijn.
 

vr 30 sep 2022
Overige locaties :
Boekhandel Dominicanen
18:30 - 19:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

GRATIS TOEGANG, reserveren verplicht

D

 

De Nieuwe Dansbibliotheek (DNDB) is een zuster-uitgave van De Nieuwe Toneelbibliotheek (DNTB) en staat onder redactie van Fransien van der Putt en Emilie Gallier. DNDB brengt notaties, secundaire teksten en vertalingen uit in handzame boekjes, om een beter inzicht te geven in de praktijk van dans en choreografie in zowel Nederland als Vlaanderen.

DNDB en DNTB hebben als missie de hedendaagse podiumkunstpraktijk beter beschikbaar te maken voor Nederland en Vlaanderen. Zij doen dit via print on demand uitgaven  in kleine boekjes èn het aanbieden van een digitale bibliotheek. Hiermee wordt de Nederlandstalige podiumkunstpraktijk door middel van de publicatie van toneelteksten en dansnotaties, essays en interviews onder de aandacht gebracht van het juiste publiek: lezers en toeschouwers, collega-kunstenaars en studenten, beleidsmakers en onderzoekers. 
 

fotografie

Jochem Jurgens