Bolistas 8+

Guilherme Miotto | Corpo Máquina Society

NDD - Guilherme Miotto - Corpo Máquina Society - Bolistas

Kameraadschap, vertrouwen, nieuwsgierigheid

Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt Corpo Máquina Society een bom van energie en levenslust het theater in. Met freestyle voetballers Nasser El Jackson, Younes El Jackson, breakdancer Simon Bus en performer/geluidskunstenaar Boris de Klerk is het een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto Bolistas heeft gemaakt.

Nasser was twee keer wereldkampioen groundmoves en is ambassadeur straatvoetbal van de KNVB. Younes speelt bij Team El Jackson de sterren van de hemel, breakdancer Simon vouwt zich in onmogelijke bochten en Boris tovert met geluid.

Precies gelijk kunnen ze, Nasser en Younes, met hun voeten, met hun hoofden en met de bal. Dat is schitterend om te zien. Doordat ze precies weten wat hun lichaam kan, voelen ze zich uitgedaagd om grenzen te verleggen. Nog schitterender wordt het als Simon hen aan het lachen maakt met zijn onderkoelde lenigheid. Met gevoel voor klank en ritme ondersteunt Boris de bewegers of brengt ze juist in de war. Alsof ze een spel spelen waarin het de bedoeling is om elkaar steeds opnieuw weer te vinden.

Hun nauwkeurigheid van bewegen nodigt uit om heel precies te kijken. In hun spel zien we hun overeenkomsten en verschillen. Zonder zichzelf te verliezen geven ze wat ze in zich hebben en scheren langs alles wat hen ooit tegenhield. Hun brille overstijgt de waanzin van het alledaagse. In alles wat ze proberen, is vrijheid hun houvast en maken ze ruimte voor elkaars gemoedstoestanden.

 

Deze unieke voorstelling waarin beweging in dans en freestyle voetbal samen komen, gaat in première tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021. 

zo 3 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
14:00 - 15:00
Prijs € 14
Kinderen € 9
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première
D

fotografie

Ernest Potters