Carmen 8+

Introdans

Introdans - Carmen 8+

Ga met Introdans vol vuur de wintermaanden in met de groot bezette dansproductie Carmen van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano.

Deze gepassioneerde familievoorstelling vormt een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. Een eigentijdse dansversie van de wereldberoemde publiekstrekker over de temperamentvolle Carmen, die zich door niets of niemand wil laten binden. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor iedereen!

Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano (1978, Spanje) begon zijn carrière als danser, onder andere bij het Nederlands Dans Theater en het New Yorkse Ballet Hispánico, maar is allang een veelgevraagd dansmaker. Zijn stoere en verleidelijke versie van Carmen is sinds de première in 2012 een wereldwijd succes. Over de hele wereld zijn al vele jonge harten veroverd door deze eigentijdse Carmen. De zachtaardige soldaat Don José valt als een blok voor de vurige Carmen, maar zij wil zich niet binden aan één man.


De passie en emotie spatten van het toneel, geholpen door het relatief eenvoudige zwart-witte decor geïnspireerd op het werk van Picasso.

di 20 dec 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 21:15 / 1 pauze
Prijs € 17,50
Kinderen € 15
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

 

‘Chapeau om aan een traditioneel, weinig verrassend plot alsnog een andere wending te geven.’

‘De operazang wordt geheel weggelaten. Een mooie keuze. Daardoor komt er meer ruimte om de dans zelf te laten spreken.’

‘De dansende uitspatter is de charismatische Alberto Tardanico, die geloofwaardig Don José speelt en met verve het verhaal draagt.’

Theaterkrant

‘Verpletterende productie.’ 
‘Grootschalige familievoorstelling die al je zintuigen prikkelt.’ 
‘De makers trekken alle registers open om de belevenis te laden’. 

Gelderlander

Introdans - Carmen Introdans - Carmen Introdans - Carmen Introdans - Carmen

Choreografie

Gustavo Ramírez Sansano

Fotografie

Pieter Henket