Casablanca

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

Scapino Ballet Rotterdam

De film Casablanca, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca komen verschillende disciplines samen tot één geheel. Op een draaiend podium creëert Ed Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een sfeervolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.
 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied As Time Goes By komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Ed Wubbe: “[Casablanca] is een fantastische film die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Wat mij vooral aanspreekt en inspireert zijn de universele thema’s als liefde, verraad, vrijheid en heroïek.”
 

Op een draaiend podium creëert Wubbe met dans in verschillende stijlen, circus elementen en muziek een fantasievolle theatrale wereld.

vr 9 dec 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Inleiding 19:00
Dans

Zet op wensenlijst
D

 

“Wubbe heeft Marokkaanse Berbermuziek toegevoegd aan een aantal groepsscènes waarin het voltallig ensemble van 22 dansers te zien is. Sfeervol belicht, in fraaie, uitbundige choreografieën die het gepassioneerde verlangen naar vrijheid lijken uit te drukken.”

Theaterkrant

“In een reeks dynamische groepsballetten op traditionele Berbermuziek laat choreograaf Ed Wubbe de Marokkaanse setting een stuk duidelijker uit de verf komen dan in de film.”

Parool

09.12.2022 Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca 09.12.2022 Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca 09.12.2022 Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca 09.12.2022 Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca

Choreografie

Ed Wubbe

muziek

filmsoundtrack en traditionele Marokkaanse muziek

FOTOGRAFIE

Bas Czerwinski