Cecilia Moisio & Maas theater en dans

Victory

Cecilia Moisio & Maas theater en dans Victory / XL

Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. Toch kent wereld om ons heen vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk.

In de fysieke theatervoorstelling Victory maakt Cecilia Moisio met humor en ernst een grote show over falen. En over dat durven laten zien. We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? En hoe kan je van iets dat een ‘faal’ lijkt, toch iets moois maken? In een mix van dans, theater en slapstick vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.
 

'De geweldige slapstickdans ...
eindigt in ontmoetingen van mens tot mens die ook ‘oeps’ (en ‘auw!’) misgaan.' 

de Volkskrant ★★★ 

 

'Zeer sterke hedendaagse dans...'

Muziek & Theaterparadijs ★★★★ 

za 5 okt 2019
AINSI:
Theaterzaal
11:00 - 12:00
Prijs € 16
Kinderen € 9
Dans
Tickets

Info

 

Na de voorstelling nodigen wij u uit voor een gesprek met de maker.

D
HR_Victory_Maas theater en dans ©PhileDeprez (12).jpg HR_Victory_Maas theater en dans ©PhileDeprez (27).jpg HR_Victory_Maas theater en dans ©PhileDeprez (28).jpg HR_Victory_Maas theater en dans ©PhileDeprez (20).jpg

 

Over Cecilia Moisio
Cecilia Moisio danste vele jaren bij Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek. Als choreograaf won ze in 2014 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Zij werkt met strakke scenografie, geluidsontwerp en video om gelaagde en emotionele voorstellingen te maken. Haar stijl is ongepolijst, verontrustend, geraffineerd en humoristisch. 

Over Maas theater en dans voor jong publiek
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Het gezelschap ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Concept, choreografie, regie

Cecilia Moisio
 

Met

Yulia Kalinchenko, Kiyan Khoshoie, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz en Marlon Penn (live muziek)
 

Understudies

Catarina Ribeiro, Tijmen Teunissen
 

Composities

Marlon Penn
 

Soundscapes

Joni Vanhanen
 

In samenwerking met

Hit Me Productions, Stichting Cecilia Moisio