Chotto Xenos

Akram Khan Company (Theaterreis naar Hasselt)

Chotto Xenos

Akram Khan Company (Theaterreis naar Hasselt)

Ergens op zolder vindt een jonge man een oude doos met brieven en foto’s van zijn grootvader die als een koloniaal soldaat vocht in WO1. Hoe meer hij graaft in de verhalen, hoe meer hij ontdekt over zijn eigen identiteit. Maar ook over de oorlog, en zeker over deze vergeten oorlog, ergens ver weg, in de oude koloniën.

Akram Khan is niet alleen een topchoreograaf, maar hij wil vooral ook ‘andere verhalen’ vertellen, of beter alle kanten van verhalen vertellen, vanuit een 360° perspectief. Hij deed het zelf in het bejubelde en onderscheiden Xenos, nu geeft hij vertrouwen aan regisseuse Sue Buckmaster om zijn originele choreografie te herwerken.

Ook Chotto Xenos verwijst naar zowel de gruwel als de schoonheid van de mens, van de personages en van de danser, wiens getrainde lichaam een ‘oorlogsinstrument’ wordt. Akram Khans bewegingstaal wisselt tussen de klassieke kathak, die verwijst naar zijn Bengaalse roots, en hedendaagse dans.
 

‘An absolute triumph’

The Scotsman ★★★★★


Akram Khan Company bestaat 19 jaar en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Hij toert wereldwijd, ontving de prestigieuze Laurence Olivier Award (2019, voor Xenos) en choreografeerde de opening van de Olympische Spelen in Londen.

De voorstelling situeert zich tussen oost en west, tussen mythologie en technologie, tussen verleden en heden. Chotto Xenos combineert dan ook op een indrukwekkende manier hedendaagse dans met verfijnde film- en animatieprojectie en dat alles op een verbazende soundtrack.

 

Busreizen-Get-The-Buzz-Logo.jpg

wo 23 feb 2022
Overige locaties :
Theatercafé
18:45
Prijs € 28
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Busreis

In België gelden andere coronamaatregelen. Op de website van Cultureel Centrum Hasselt vindt u de meest actuele informatie.

 

Verzamelen in het theatercafé van Theater aan het Vrijthof

D

 

‘Energetic storytelling. Here is a bona fide great piece of dance, with resonances that go deep beneath its surface moves.’

The Stage  ★★★★
 

‘Using a mixture of styles and storytelling, Khan demystifies the art of dance. Vibrant and vivid.’

The List  ★★★★

fotografie
Jean Louis Fernandez