Cold Hawaii

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

02.10.2021 NDD Sigrid Stigdatter-Cold Hawaii (c)AnnavanKooij.jpg

In de duinen van Cold Hawaii ligt een eenzaam lichaam. Gevangen in een voortdurend bewegende golf die door dat lichaam trekt, lekt het geluiden, stemmen en bewegingen. Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

In de voorstelling Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter Mathiassen tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend?  

Cold Hawaii was onderdeel van de online editie van Moving Futures Festival 2021.

za 2 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
19:00 - 19:35
Prijs € 10
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
DSigrid Stigsdatter Mathiassen (1990, Denemarken) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK) met het stuk Remembrane. Als maker gebruikt Sigrid zowel woorden als beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. In 2018 ontwikkelde Sigrid als onderdeel van het Moving Forward Traject nieuw werk in residentie bij de verschillende danshuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost. In 2019 toerde ze met haar voorstelling Hope & Heavy Metal als onderdeel van het Moving Futures Festival.

Concept, choreografie en performance 

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Muziek
Lora Deniz 
Dramaturg
Antonia Steffens

Artistiek advies
Merel Heering en Kristin De Groot

Productie
Dansateliers Rotterdam, Azkuna Zentroa

foto

Anna van Kooij