Common Ground

Anouk van Dijk

NDD - Anouk van Dijk - Common Ground

Na 8 jaar artistiek leiderschap van de Australische groep Chunky Move is choreografe Anouk van Dijk teruggekeerd in Nederland en wordt hopelijk weer een vaste verschijning in de Nederlandse theaters. Ze komt tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 met een reprise van Common Ground, haar afscheidsvoorstelling bij Chunky Move, welke voor het eerst in Nederland te zien zal zijn. 

Twee sterke dansers bewegen zich in Common Ground alsof het een choreografisch schaakspel betreft, één waar diepgewortelde regels door onverwachte bewegingen omver worden geworpen. Het is een reis binnen de veelzijdige relaties die we opbouwen met zowel de wereld om ons heen, als die met elkaar, en waarvoor we een gemeenschappelijke basis zoeken.

Common Ground is een poëtische studie over gelijkenis, gelijkheid, territoriumafbakening en verschuivende krachten. De spanning tussen elkaar steunen en de restricties van wederzijds afhankelijkheid wordt tot het uiterste getest. Dit adembenemende duet vertolkt door twee Australische dansgrootheden, kan worden gezien als een utopisch ideaal van saamhorigheid. Een relatie beklonken in wederkerigheid, met alle consequenties van dien.

 

 ‘Common Ground is een gerijpt werk van een choreografe op de toppen van haar kunnen’

The Age *****

 

 ‘Common Ground is een verfrissend direct duet. Een imposante kaalslag zonder opsmuk, rekwisieten en technologie, waarbij de kracht en schoonheid van de dansers in volle glorie te zien is’

Dance Australia ****

za 2 okt 2021
Overige locaties :
Landbouwbelang
11:30 - 12:30
Prijs € 16
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Nederlandse première

D
Anouk van Dijk - Common Ground Anouk van Dijk - Common Ground Anouk van Dijk - Common Ground Anouk van Dijk - Common Ground

Concept en Choreografie
Anouk van Dijk
Dans
Tara Jade Samaya, Paul White

Compositie en geluidsontwerp
Jethro Woodward
Muziek

Jean Baptiste Lully, Johann Sebastian Bach

FOTOGRAFIE

Pippa Samaya