Connor Schumacher

Threesome

Exhibition_-_Connor_Schumacher_foto_Robert_Benschop[1].jpg

Threesome is een totaal-ervaring van choreograaf Connor Schumacher die je meeneemt in zijn wereld als maker.
Schumacher is dit jaar genomineerd voor de ‘Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht’. In Threesome toont hij een triple bill die opent met zijn successtuk Exhibition uit Krisztina de Chatel’s Keuze 2. Vervolgens zie je Asset, Liability & Equity dat hij ontwikkelde voor Conny Janssen Danst, en de voorstelling sluit af met de performance The fool plays with himself. Drie meesterwerken samen in één programma. 

Exhibition is een tentoonstelling van hoogtepunten uit de persoonlijke levens van de twee performers. Zij halen hun inspiratie uit verschillende contexten waarin één element centraal staat: relaties. Hardcore en in your face; de wereld zoals hij is. Connor Schumacher ontwikkelde deze voorstelling in co-productie met De Châtel sur Place en Dansateliers voor Krisztina’s Keuze 2.

'Schumacher is dit jaar genomineerd voor de ‘Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht’.
 

In Asset, Liability, Equity transformeert Schumacher eigendom, schuld en vermogen – drie elementen van de balansvergelijking in accounting – tot een gewelddadig machtsspel. In zijn eigenzinnige, performatieve stijl schuwt hij invloeden uit jazz en musical niet, met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat. 

Connor sluit zijn trilogie af met The fool plays with himself. De dwaas is in deze performance het alter ego van Connor Schumacher; een personage dat vrijuit reageert op elke situatie waarin hij zich bevindt. Hij duikt in het archief van het menselijk lichaam, reflecteert hardop, schuwt humor niet en neemt je mee in zijn – en tegelijkertijd jouw eigen – lichaam en geest. Geef hem je vinger; the fool neemt je hand!
 

za 5 okt 2019
Theater Kumulus
20:00 - 21:25
Prijs € 16
Dans
Tickets

Info

Na de voorstelling nodigen wij u uit voor een nagesprek (duur: maximaal 30 minuten)

D

 

Over Connor Schumacher
Connor volgde zijn opleiding aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 presenteerde hij binnen het Europese project Dancing Museums werk in o.a. het Louvre (Parijs), The National Gallery (Londen) en Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam).
In 2017 en ook dit jaar is hij genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.
 

Choreografie: Connor Schumacher 
Performers: Nicolas Coutsier, Majon van der Schot, Connor Schumacher 
Dramaturgie: Maaike Schuurmans 
Techniek/licht ontwerp: Edwin van Steenbergen 
Beeld: Hester Postma 
Productie: Dansateliers 

 

Met dank aan: Krisztina de Châtel, Conny Janssen Danst 

 

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podium Kunsten, Gemeente Rotterdam