Conny Janssen Danst

KIEM

Conny Janssen Danst

KIEM

Winnares 'Gouden Zwaan 2019' !

Voor haar vorige voorstelling BROOS (2018) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases.

In haar nieuwe productie KIEM geeft een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers tegenkleur aan die kwetsbaarheid door de vitaliteit van het leven te omhelzen. In KIEM worden de vensters opengegooid en wordt een nieuwe horizon verkend. KIEM gaat over groeikracht en levensdrift. Over ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te omarmen.

Conny Janssen Danst is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Tijdens de afgelopen editie van Festival de Nederlandse Dansdagen won zij de prestigieuze 'Gouden Zwaan', ook wel de 'Oscar van de Nederlandse dans' genoemd, voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. 

Lees hier een interview met Conny Janssen over KIEM.

vr 10 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Inleiding 19:00
Prijs € 28
Sterrang € 33
Dans
Tickets

Info

19:00 uur inleiding door Liesbeth Osse

D
Conny Janssen Danst - KIEM Conny Janssen Danst - KIEM ConnyJanssenDanst_KIEM_Scenebeeld_20_Andreas_Terlaak.jpg ConnyJanssenDanst_KIEM_Scenebeeld_21_Andreas_Terlaak.jpg

LIVE MUZIEK IN KIEM | BUDY MOKOGINTA & MARK SCHILDERS

Naast een avontuurlijk en internationaal dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Een bijzondere muzikale samenwerking die een spannende energie oplevert die perfect past in KIEM.

fotografie

Andreas Terlaak

choreografie

Conny Janssen
Dansers

Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch