Conny Janssen Danst

KIEM

Conny Janssen Danst

KIEM

Voor haar vorige voorstelling BROOS (2018) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases.

In haar nieuwe productie KIEM geeft een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers tegenkleur aan die kwetsbaarheid door de vitaliteit van het leven te omhelzen. In KIEM worden de vensters opengegooid en wordt een nieuwe horizon verkend. KIEM gaat over groeikracht en levensdrift. Over ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te omarmen.

Conny Janssen Danst is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals.

vr 10 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 28
Sterrang € 33
Dans
Tickets

Info

19:00 uur inleiding door Liesbeth Osse

D

LIVE MUZIEK IN KIEM | BUDY MOKOGINTA & MARK SCHILDERS

Naast een avontuurlijk en internationaal dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Een bijzondere muzikale samenwerking die een spannende energie oplevert die perfect past in KIEM.

Conny Janssen Danst - KIEM Conny Janssen Danst - KIEM

fotografie

Andreas Terlaak

choreografie

Conny Janssen
Dansers

Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch