Creating Joy - for all the sorrow it will pass

Ann Van den Broek

Creating Joy - for all the sorrow it will pass

Ann Van den Broek

Creating Joy is een project over dankbaarheid, genieten en genot met een twist. Wat maakt dat we ondanks tegenslagen en periodes van desillusie of verdriet zo vasthoudend zijn in het vinden van positieve waarde en betekenis in de dingen die we doen?

'Rauw, expressief, intens,
analytisch en eigentijds'

 

In het werk van Ann Van den Broek is dualiteit, de spanning tussen controle en laten gaan, tussen het positieve en het negatieve, tussen maskeren en openlijk tonen, altijd voelbaar. De hang naar de donkere en tragische kant had vaak de overhand. Die balans moest maar eens naar de andere kant uitslaan. Naar lichtheid en je goed voelen, naar samen lachen, elkaar omhelzen, melancholisch gestemd over voorbije, maar aangename herinneringen. Creating Joy!

Opnieuw toont Ann de wereld op toneel en daarbuiten in een bijzondere mix van realtime- en vooraf gefilmde beelden met performance in de zaal. Aan elkaar gesmeed door een host die als een ware ‘Master of Ceremony’ de avond leidt. Er zijn mondmaskers, schermen, een mobiel en compact decor, anderhalve meter afstand én thuiswerkende dansers die via een livestream toch aanwezig zijn.

Daarmee wordt Creating Joy ook een verslag over hoe je  theater maakt in een onzekere tijd. Een tijd die veel vraagt van het aanpassingsvermogen van choreograaf en performers. Immers, wel of geen bezoekers in de zaal, uitstel of zelfs afstel hangt als een zwaard van Damocles boven elke voorstelling. Begin dan maar eens met plezier en goede moed aan een nieuw project. It’s all about creating joy!

za 10 apr 2021
AINSI:
AINSI Theaterzaal
20:30
Inleiding 19:30
Prijs € 15
Dans
Tickets Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
D

Bekroond choreograaf Ann Van den Broek werkt met haar gezelschap WArd/waRD aan een uitgebreid project genaamd Joy, Enjoy Joy. Creating Joy is een voorstudie, een reizend ‘work in progress’ met intieme voorstellingen rond verschillende elementen, zoals tekst, muziek, beweging, video, door steeds wisselende performers. Dit alles natuurlijk in Van den Broek’s kenmerkende stijl: rauw, expressief, intens, analytisch en eigentijds.

 

Foto
Maarten van den Abeele