DansClick 22

Korzo

Danclick 22 - Korzo

Korzo en het BNG Cultuurfonds presenteren de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2020 in DansClick 22. Deze belangrijke prijs voor opvallend choreografietalent is gewonnen door choreograaf, percussionist en filmer Andreas Hannes voor zijn duet The City – A Skipping Piece (2018) en het duo Roshanak Morrowatian & Mami Izumi, dat samen tekent voor de solo Polished (2019). Het programma wordt omlijst door videoportretten van de makers.

Andreas Hannes heeft zich bekwaamd in meerdere kunstdisciplines. Hij is naast choreograaf en danser ook filmer en percussionist. Met zijn afstudeervoorstelling The City – A Skipping Piece verheft hij het huppelen tot een spannende kunstvorm en won hij het Moving Forward traject 2018/2019. Twee performers beginnen te huppelen. Paden ontstaan en geometrische vormen worden zichtbaar, terwijl de dansers zich verplaatsen binnen het denkbeeldige speelveld van een stad. ‘Hij speelt een bedwelmend spel met herhaling en houdt tegelijkertijd de extase precies in toom’, aldus het juryrapport. 

De van oorsprong Iraanse Roshanak Morrowatian maakte samen met de Japanse danseres Mami Izumi de gewaagde, bedwelmende en expressieve solo Polished over beleefdheid en etiquette. Beide zijn als maker verbonden aan VIA ZUID - Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Ze doken in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen. De jury zag een ‘spannende wisselwerking tussen stilte en uitbarsting’.

za 7 nov 2020
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 15
Dans

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
D
07.11.2020 Korzo - DansClick POLISHED (c) Joris Hilterman (3).JPG 07.11.2020 Korzo - DansClick - Nellie de Boer (1).jpg 07.11.2020 Korzo - DansClick - Andreas Hannes (2).jpg 07.11.2020 Korzo - DansClick POLISHED (c) Joris Hilterman (4).JPG

Foto

Joris Hilterman