DansClick 23

Korzo

DansClick 23

Korzo

Ontdekkingstocht langs nieuwste generatie dansmakers

Het succesvolle concept DansClick fungeert al 15 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan met een double- of triple-bill. Het is dé manier om kennis te maken met de aanstormende nieuwe garde van de Nederlandse dans! 
Een DansClick-avond bestaat altijd uit drie delen: naast de voorstellingen stellen de makers zich voor in videoportretten en na afloop is er de Après Danse waarin zij het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten. Zo kan het publiek direct na afloop op persoonlijke wijze kennismaken met de makers en dansers voor wie de Après Danse een intieme gelegenheid biedt feedback te krijgen van het publiek.

Beeldbepalende makers zoals Ann Van den Broek, Club Guy & Roni, Samir Calixto, David Middendorp, Duda Paiva, Amos Ben-Tal, Pia Meuthen, Jasper van Luijk, Shailesh Bahoran en wijlen Jens van Daele waren allen te zien tijdens de eerdere edities van DansClick.

De winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2021 gaan samen op tournee in het format DansClick 23.

Piet Van Dycke – On Point
Twee mannen balanceren op elkaar en door de ruimte. Ze wankelen en weifelen, navigeren langs schouders en obstakels. Ze zoeken houvast. Maar proberen het ook zonder. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico. On Point oogt grappig en gevaarlijk tegelijk. Is het een absurd spel, een plaagstoot of onderhuidse concurrentie? Durf je de ander te vertrouwen of begeef je je daarmee op glad ijs? Beide performers, geschoold in acrobatiek, duelleren met verhoudingen in een woordeloze performance vol humor, die klein begint en gestaag uitgroeit tot metafoor voor risicovolle menselijke relaties.

Dalton Jansen – To The Edge 3
Met To The Edge 3 claimt Dalton Jansen, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021, de ruimte voor een radicaal zacht statement over macht, mannelijkheid en vriendschap. Met grote ambachtelijkheid creëert hij een dynamisch toneel, waarbinnen hij met twee performers en een spoken word artiest het publiek deelgenoot maakt van hoe hun levens met elkaar verweven en verbonden zijn. Hun worstelingen worden zichtbaar, maar evenzeer hoe zij die samen aan durven te gaan, hoe zij elkaar steunen, motiveren, plagen en toejuichen. Dalton Jansen heeft oog voor ieders individualiteit en natuurlijke uitstraling en zorgt tegelijk voor een optelsom van kwaliteiten. In To The Edge 3 toont hij een verrassende kijk op mannelijk samenzijn en laat hij een andere werkelijkheid zien. Geen vorm van bluffen en vechten, maar een liefdevol zoeken naar waar het wringt en glimt. En hoe je daar allemaal van kunt gaan glanzen.

do 25 nov 2021
AINSI:
AINSI Theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 17,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
On Point_Piet Van Dycke_2 © Jonas Vermeulen.jpg DJC19-506.jpg DJC19-477.jpg 407049-On%20Point_Piet%20Van%20Dycke_1-e5f1b6-original-1636643620.jpg

"De manier waarop Piet Van Dycke zijn performers door de ruimte laat bewegen versterkt dat verlangen naar echt samenzijn. Ze laten ons hnunkeren naar nabijheid, zodat we de klimmende en tuimelende lichamen van heel dichtbij kunnen bekijken." uit het juryrapport van de BNG

“De jury typeert Dalton Jansen als een autonoom, ambachtelijk gerichte maker, die met uiteenlopende dansers een heldere danstaal weet te creëren. Met zijn activistische werkwijze is hij in staat te verbinden met een breed publiek, dat veelal nog niet de weg naar het theater vindt en zich in zijn werk kan herkennen. Een waardevolle toevoeging aan het Nederlandse danslandschap.” uit het juryrapport van de Nederlandse Dansdagen

Foto

Hans Hordijk, Jonas Vermeulen