Dansmuseum: Katja Heitmann - Museum Motus Mori

Dansmuseum: Katja Heitmann - Museum Motus Mori

Katja Heitmann/This is not a show in coproductie met Marres - huis voor hedendaagse cultuur en DansBrabant

In het dansMuseum brengt Festival de Nederlandse Dansdagen het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse dans voor het voetlicht als bron voor inspiratie en innovatie. Deze editie van de Dansdagen krijgt het dansMuseum de vorm van een exclusieve catalogus, een blijvend document. De publicatie neemt je mee langs drie bijzondere exposities die allen in het teken staan van de ‘vergeten beweging’. 

Een choreografie voor buikvet, een dans van navel en ribbenkast, de anatomie van een zucht…In Marres, huis voor de hedendaagse cultuur creëert de Duits-Nederlandse choreografe Katja Heitmann met 10 dansers gedurende 6 weken, 5 uur per dag een museum van de uitstervende lichamelijke beweging. Want ook al zijn musea bedoeld om de menselijke cultuur en geschiedenis te preserveren, in die gestolde versie van ons leven ontbreekt vaak de menselijkheid zelf. Museum Motus Mori maakt de bezoeker gevoelig voor de diepe menselijkheid die in het lichaam schuilt.

di 1 okt 2019
Overige locaties :
Marres
12:00 - 17:00
Prijs € 10
Dans
Info
D
Motus Mori - Katja Heitmann Motus Mori - Katja Heitmann

 

 


Doneer jouw beweging
Om het archief van bewegingen uit te breiden, nemen de dansers dagelijks bewegings-interviews af. Naast dat je zorgt dat de tentoonstelling kan blijven voortbewegen, is deze één op één ervaring heel speciaal en persoonlijk. Via deze link kun je je (gratis) opgeven.

 


 

Choreografie & concept

Katja Heitmann
Geluidsontwerp & concept

Sander van der Schaaf
Dansers/performers

Wies Berkhout, Merle Schiebergen, Manou Koreman, Rebecca Collins, Eleni Ploumi, Anne Roeper, Lea Christensen, Leanne Hekkert, Ornella Prieto, Dorothea Mende
Artistiek advies

Moene Roovers, Christina Flick, Ingrid de Rond
Video en fotografie

Hanneke Wetzer
Productie

Stichting This is not a show
Coproductie
DansBrabant, Marres huis voor hedendaagse cultuur, STRP Festival
Partner
Tanzhaus NRW Düsseldorf (DE)