Danstheater AYA / Tafel van Vijf / BackBone

Black Memories

Danstheater AYA / Tafel van Vijf / BackBone

Black Memories

In Black Memories stapt de cast van AYA, Tafel van Vijf en BackBone met open vizier in de Nederlandse koloniale geschiedenis. Vertrekpunt van deze krachtige dans- en muziekvoorstelling, die genomineerd is voor de ‘Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2019’, zijn de belevenissen van de dansers, acteurs en muzikanten. Hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland? 

 

''Het is geloofwaardig; dit is hún verhaal, hún visie op het verleden, dat nog niet afgerond is.''

(Trouw ★★★★)

 

Black Memories speelt op het snijvlak van de trots op de rijkdom aan culturen die we in Nederland kennen en het scherpe contrast met een pijnlijk en onverwerkt slavernijverleden. Een periode die nog steeds doorwerkt in onze samenleving. Verwacht echter geen geschiedenisles. De mix  van verschillende dansvormen, theater, geschiedenis, live muziek en zang maken van Black Memories een bijzonder rijke en spannende voorstelling

 

#Durftekijken
Ons koloniale verleden is lastig te verteren. Mensen verschepen alsof het producten zijn, dat kun je je toch niet voorstellen? Kunnen we het over dat verleden hebben zonder in schaamte en schuld te stikken? Ja! Als je maar durft te kijken. Black Memories nodigt je uit deze stap te wagen. AYA, Tafel van Vijf en BackBone openen de deuren om elkaar te blijven begrijpen met een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de hartklop van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.
 

 

zo 6 okt 2019
Theater Kumulus
13:00 - 14:15
Prijs € 16
Dans
Tickets

Info

NA DE VOORSTELLING NODIGEN WIJ U UIT VOOR EEN NAGESPREK (DUUR: MAXIMAAL 30 MINUTEN)

D

Concept, regie en choreografie
Herman van Baar, Wies Bloemen Alida Dors
muzikale leiding
Floris van der Vlugt

Tekst

Ayden Dijkstra

Dans en spel

Christine Amagove Karani, Perry Gits, Jacob de Groot, Anna Lindaya, Djinti Sullivan, Aisa Winter, Jason Winter

Muziek

Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Yariv Vroom (percussie)

 

fotograaf

Eddy Wenting